Sandnes Open 2018

Sandnes Open 2018

Nå som roen har lagt seg og noe av søvnen er tatt igjen, så er det dags for en «liten» oppsummering.

De aller siste forberedelsene ble gjort sent fredags kveld, og med trøtte øyner så var det dags for en god natts søvn med tanke på morgendagens store begivenhet. Det ble med bare tanken og håpet om en god natt søvn, dessverre. Tankene svirret i alle retninger, og en spent mann måtte bare akseptere at å telle sauer rett å slett ikke fungerte. Men etter et par timers vendinger og bekymringer så fikk jeg omsider litt søvn. «Litt» er det magiske ordet, for klokken 03.00 fikk jeg besøk. PASS DEG, kom det fra en ung liten pike på knappe to år, hun ville ha plass! Det måtte jeg bare akseptere. Da var det på an igjen med vendinger, og jeg kunne på det verste høre den summende lyden av en motorsag i aksjon, og lyden av kantklippere som surret og gikk. Kanskje det var lyden av motorsagen som omsider kunne gi meg den «resterende» nattesøvnen, for litt søvn ble det.

Klokken var på slaget 07.45 og omsider var jeg på plass ved teltet. Der var allerede folket i godt i gang med en siste sjekk av banen. Alt lå i grunn til rette for en fantastisk dag.

Scorekortene ble revet vekk fortere en billett salget til Justin Bieber konserten som ble avholdt her i distriktet en stund tilbake og sekretariatet kunne bare fastslå at i dag var parken full av ivrige og spente deltakere fra hele landet. Her var det bare til å lene seg godt tilbake og følge spent med på live oppdateringen. Vi var alle spent på om banen var tilstrekkelig god nok til å kunne gi Norges eliten utfordring og om det ville bli en rettferdig turnering for alle deltakerne.

ENDELIG! Bilhornet gjorde sin første innsats (08.58) og på slaget 09.00 så kunne vi ønske hverandre lykke til og starte det som kan omtales som et lite eventyr for Sandnes Disc Golf Klubb. Målet om å holde et NC var nådd, og tiden for å nyte øyeblikket var kommet.

Nå er jeg nødt til å skrive litt mer detaljert klasse for klasse, runde for runde. Men først kjapt om værforholdene.

Runde 1 var preget om lite til moderat vind (ifølge vestlandsstanderen).
Runde 2 var fikk moderat til dels mye vind. Veldig ustabil vind.
Runde 3 fikk ingen til litt vind, men mye sol og glede
Finalen fikk også lite vind og enda mer glede, samt stort publikum 😊

Grandmaster

Her var det ingen tvil om at den lokale mannen med navnet Egil Sætren var en stor forhand favoritt. Han kjenner godt til banen og er en veldig rutinert spiller. Men etter å ha vært syk dagene i forveien og uten den perfekte oppladningen så etterlot Egil rom for utfordring og kamp. Der i blant Stormkast spillere som Luis Garcia Del Moral, som har et hav med topplasseringen gjennom karrièren og er en som en alltid må regne med kommer til å gi kamp helt inn. Stormkast sin Mark Anthony Soddano er også en ung herre mann som kan være med å kjempe om topp-plasseringer, samt Sola Frisbeeklubb sin gode erfarne mann Atle Wangsholm må regnes med. Han har vært i gamet i en årrekke og kan virkelig slå til under skjerpede omstendigheter.

Etter første runde var det bare ett kast som skilte første og tredje plassen (Egil, Luis og Mark), og alt lå til rette for en spennende kamp. Men til dels mye vind på andre runden skulle skape litt ubalanse i regnstykket, og hjemme favoritten (Egil) klarte å opparbeide seg hele syv kast ledelse på Mark Anthony. Mens Atle hadde spilt seg kraftig opp med en god andre runde og hadde nå delt tredje plass med Luis Garcia bare to kast bak andre plassen. Tredje runden fikk vi endelig spille i nesten perfekte forhold, og Egil klarte å opprettholde den gode ledelsen, og ledet med seks kast på Mark Anthony og syv på Luis Garcia. Atle faller litt bakpå og ligger nå fem kast bak tredje plassen.

Finalen går som forventet i Egil sin favør. Han ror det hele i land og faktumet er at Egil Sætren blir den første i Grand Master klassen som vinner en NC på Sandnes. Mens Luis Garcia Del Moral kapret en god andre plass etter en meget sterk finale runde og Mark Anthony Soddano tar en fortjent tredje plass. Gratulerer til dere alle for en fantastisk innsats.

 

                                                                                         Fra venstre: Luis Garcia Del Moral, Egil Sætren og Mark Anthony Soddano

Master

Dette skulle vise seg å bli en meget spennende klasse. Mange potensielle vinnere, og allerede etter første runde så det veldig lovende ut for hjemmefavoritten Atle Lundegård (kakebakemannen) som ledet med fire kast på Atle Svandal (Stormkast). På tredje plass med fem kast bak finner vi store utfordrer navn som Erik Hammer Staalesen (Sukkevann FK) og Thomas Donsig (Ekeberg FK). Men fighten var bare så vidt startet, og denne gruppen med store navn skulle også gjennomgå en meget vindfull andre runde. Atle mistet den gode ledelsen og var derved likt med Thomas, som ledet etter andre runde. På delt tredje plass så hadde Erik, slått med Hammeren og var nå bare to kast bak, sammen med Atle Svandal. Hele fire spillere med bare to kast som skille, nei du verden dette skulle bli spennende. Tredje runden skapte litt mer splittelse mellom spillerne og Thomas fikk en liten luke ned til Atle med fire kast, og Erik et kast bak der igjen. Finale runden var det ingen tvil om hvem som skulle vinne. Thomas spilte helt fantastisk og vant med en solid luke ned til andre plassen, Atle. Atle hadde forsåvidt ingen dårlig runde, og kapret andre plassen, noe jeg vil tro at han er strålende fornøyd med. Han har virkelig satt Sandnes disc golf klubb på kartet i Master klassen. Erik kjempet seg fint inn til en tredje plass, og fikk nok en gang bevist at han er alltid til å regne med i teten. Gratulerer for en strålende innsats.

Fra venstre: Atle Lundegård, Thomas Donsig og Erik Hammer Staalesen

 

Dame

 Damene slutter aldri å imponere, og resultatene etter første runde var som forventet. Lydie Hellgren (Sukkevann FK) med en knapp ledelse på ett kast ned til Lykke Sandvik (Tønsberg FK) og tre kast ned til Katarina Staalesen (Sukkevann FK). Men så var det selvsagt duket for andre runde, der det sto litt vind på menyen. Her er det bare til å ta av seg hatten for Lykke. Hun spilte en fantastisk andre runde med resultatet +2 noe som ville ført henne langt opp i Open listene. Hun opparbeidet seg da en luke på fire kast ned til Lydie og hele 13 kast ned til Katarina. Ny dag og nye muligheter for damene. Det dro Lydie seg nytte av og var etter runden bare ett kast bak Lykke, mens Katrina fortsatt opprettholder tredje plassen. Finale runden ble selvsagt spennende, men etter hvert så tok Lykke seg inn til en fantastisk første plass, tre kast foran Lydie. Den siste pall plassen gikk til Katarina, som fortsatt har mye å gå på. Hjemmefavoritten (Trine V. Haugen) fikk dog en litt tung start, og fikk aldri hentet seg skikkelig inn igjen, mye grunnet massiv dugnads arbeid uken i forkant. Men ikke fortvil, hun kommer sterke tilbake. Gratulerer for det vidunderlige spillet.

 

                                                                                   Fra venstre: Lydie Hellgren, Lykke Sandvik og Katarina Staalesen

 

Open

Klassen med så mange gode enkelt individer. Klassen der alle ønsket å vinne men bare en kunne trone høyest. Klassen med og uten overraskelser.

Det hele startet med Sukkvanns sine store helt, Ola Brunes Stakkeland (med eagel på hull 11) og Volda FK sin representant og hyggelige herre mann Sølve Andrè Hatlen som begge endte opp med -4. Ett kast bak på delt tredje plass finner vi mannen i garden Håkon Mathias Løvenskiold Kveseth (Hamar FK) og den kjekke dansken med navnet Kristian Vernegaard (Sukkevann FK). Men her var teten jevn. Bare fire kast skiller 11 personer, og går vi ned til seks kast bak teten så er det 22 utfordrere, der i blant Knut Håland (Langevåg FK), som er en av stor favorittene. Runde to, som skulle være en meget krevende runde med tanke på vind, bydde på noen overraskelser. Henrik Abell Larsen (Gjøvik FK) ledet andre runden med ett kast på Knut Håland som hadde spilt helt fantastisk i vinden og tok like godt banerekord med -6. Kristian delte forsåvidt andre plassen med Knut, så spenningen var absolutt til stede. Feltet var fortsatt jevnt, men bakover begynte det å skille seg litt mer ut. I tredje runde viser Knut ingen nåde og går like godt bogey fritt og ny banerekord med -7. Han leder hele turneringen med hele tre kast på Henrik Abell, mens Kenneth Larsen fra Kristiansand FK deler tredje plassen i lag med hjemmefavoritten Yngve Mæland, samt Håkon og Sølve Andrè to kast bak der igjen. Finale runden ble nok preget av litt turneringens nerver samt litt film nerver der hjemme favoritten Yngve gikk på en liten smell allerede på hull en. Men han kjempet godt videre og fikk kjempet seg inn til en fin sjette plass. En vi virkelig kan vente mye av årene framover er den hyggelige unge mannen Knut Håland, han vinner med god margin. Men det er ikke bare han som imponerer, for en andre plass er ingenting å skamme seg over, og Henrik Abell Larsen er nok meget godt fornøyd med den. Tredje plassen bli fint ivaretatt av Kenneth Larsen som spilte meget solid gjennom hele turneringen.

Men en må nesten bare gratulere Knut Håland fra Langevåg frisbeeklubb for et fantastisk godt spill. Levere gang på gang, og er virkelig et håp for Norge internasjonalt. Dette folkens er en mann for framtiden. Gratulerer nok en gang Knut, og lykke til videre, samt velkommen tilbake.

Fra venstre: Henrik Abell Larsen, Knut Håland og Kenneth Larsen

 

Litt om mitt spill

En liten evaluering om mitt spill. Jeg vil jo påstå at jeg ikke hadde den beste oppladningen til spilling. Grunnet et nyfødt barn, søvnløse netter, og tidlige morgen kvister, samt en fryktelig god dose med dugnads arbeid. Nei, oppladning var nok ikke helt der den skulle. Hjelper heller ikke at jeg nesten ikke spilte i forkant, der jeg heller brukte mye arbeid foran pc-en med logistikk og diverse. For det ligger mye papirarbeid bak.

Men når det er sagt så fikk jeg prøve ut nye spennende ting jevnt ut over turneringen, som blant annet: Hazard til Hazard, DZ til OB, testet ut plasser å stå, der ingen trodde det var mulig å stå, samt fikk  jeg smake litt på hvordan det er å få greenhit, bare 4 meter fra kurv, men allikevel ende opp med syv kast på hullet. Fikk også testet ut ulike droppsoner og kan konstatere at ja, de er behagelige å stå på. Men jevnt over så var jeg meget spent på alle andre, og jeg hadde det kjempe kjekt. Fikk møte mange kjekke trivelige personer som bare hadde positive ting å meddele.

 

Takk

Vi må få takke alle sammen som deltok.

Ville takke Lutchi for den fantastiske maten vi fikk.

Vil takke film crewet Espen Larsen og Mikael A. Lindstad for deres fantastiske innsats med filming under hele NC.

Tusen takk til alle frivillige som var med å sette deres fantastiske preg på turneringen. Uten dere så hadde det ikke blitt en så stor suksess.


Vil også takke alle sponsorene:

Aceshop
Eie og Fjermestad
Gjesdal Blikk
Superwood
Coca Cola
Monter
Rørlegger Arve Nilsen
Galta Rør
Bjørns Hage og Anlegg
DeWalt
XXL
Rema 1000
Fjordline
Asko
Evergood
Cramo
Thon Hotell Sandnes
NOI
Riska Lions
Gurudiscgolf
Sandnes Sykkelklubb


Det vil komme en egen takkepost for sponsorene.

Nå nærmer vi oss slutten på oppsummeringen, men noen høydepunkter må noteres ned.

Ace hull 10 første runde av Anders Haugen
Eagel hull 11 første runde av Ola Brunes Stakkeland
Ace hull 5 tredje runde av Morten Terjesen

CTP runde 1: Roy Mikalsen
CTP runde 2: Oddbjørn Molvik
CTP runde 3: Jonas Pettersen
LP runde 3: Atle Lundegård
Jumbo pris hull 8: Trine V. Haugen

 

Så vil jeg bare takke alle som var med på turneringen. Dere er fantastiske folk, og dere skal alle ha skryt for deres positivitet igjennom hele helgen. Det har vært et stort løft og ikke minst veldig motiverende for oss som arrangør.

Helt til slutt så ønsker vi oss litt tilbakemeldinger. Her ønskes både ris og ros. Om vi skal bli enda bedre ved et «eventuelt» nytt NC til neste år så må vi få litt feedback, slik at vi kan oppnå samme gode suksess.

Trykk HER for å gi ditt innspill til sandnes open 2018

Ønsker du å se bilder fra helgen trykk HER, bildene blir lastet opp fortløpende.

Tusen takk for spillet og velkommen tilbake.

Mvh
TD, Jarle Levin Bærøy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *