Vestkysttouren 2018 Sandnes

Vestkysttouren Sandnes 2018 12.Mai.

Hva kan en egentlig si. Vi fikk et fantastisk vær som er skapt for frisbee spilling på alle nivå. Våren blomstret for fullt og spenningen var det allerede fra første kast. Dagen startet for min del allerede klokken 05.30. Der jeg ble møtt av en hvit tettpakket tåke. En tåke som ville gitt litt fuktighet på banen om den ikke forsvant forløpende. Heldigvis forsvant den, og rundt klokken 08.00 så var den mer eller mindre vekke. Resten av dagen var preget av SOL og fantastisk blå himmel. En gang i blant så kunne vi kjenne på vinden, med hele 3 m/s 🙂 

Amatør klassen gikk Eirik Gjedrem en god runde (-1) og ledet med hele fire kast på andre plassen etter endt første runde. I andre runden spilte han fortsatt best, og vant til slutt med hele sju kast på andre plassen med +2 totalt. Kampen om andre og tredje plassen skulle vise seg å bli jevnere. Men til syvende og sist så var det David Vea som kjempet seg inn en flott andre plass med +9 totalt. Tredje plassen ble delt mellom hele tre stykk som også spilte to gode og jevne runder med +11 totalt, plassen ble delt mellom Aleksander Haglund, Espen Bårdsen og DJ Tori (en lokal helt i nærmiljøet).

Master klassen fikk en pang start med Atle Lundegård som gikk en fantastisk første runde med -3. En ledelse på hele seks kast, og et fantastisk utgangspunkt for runde to. Andre runden for Atle ble en del tyngre. Han spilte vekk den store ledelsen, men heldigvis for han så klarte han å stabilisere seg og vant til slutt med ett kast (+4 totalt) på Freddy Haugen som spilte en meget solid andre runde (-1) og tok inn hele åtte kast på Atle. Freddy endte til slutt opp på +5 totalt. Tredje plassen gikk til Øystein Nødland, med +6 totalt, hvor han spilte jevnt over med to +3 runder. Fantastisk jevnt spilt.

Dame klassen ble møtt av Trine Haugen i stor form. Hun spilte helt fantastisk på hjemmebanen og ledet med hele fem kast på Hanna etter første runde med en +3 runde. Trine spilte også en meget god og stabil andre runde, og lekte seg til slutt til seier med +8 totalt, og hele ti kast foran andre plassen som ble tatt av Hanna Hugosson (+18 totalt). Ikke så langt bak på tredje plass finner vi Lykke Sandvik som spilte også bra og endte til slutt opp med +23.

Open klassen ble som forventet en kamp mellom forhånd favorittene. Anders Haugen spilte en helt fantastisk første runde (-7), og opparbeidet seg en liten luke på tre kast ned til konkurrentene. Men det skulle ikke bli en «walk in the park» på andre runden, spesielt med tanke på det var ganske jevnt bakover og fire personer med henholdsvis tre og fire kast bak etter første runde, var klare for å ta opp jakten på Anders. Og hvilken jakt det skulle bli. Yngve Mæland og Petter Tesdal spilte en fantastisk andre runde med -7, og med det resultat av Yngve så var det nok til å ta igjen Anders som fortsatt spilte en bra runde med -4. Med andre ord så lå det helt likt mellom hjemmefavoritten Yngve og stor favoritten Anders etter andre runde, med totalt -11. Omspillet skulle også vise seg å bli jevnt, der begge spilte likt på hull 1, og avgjørelsen kom på hull 7, etter at Anders ble litt kort på innspillet og fikk en meget presset putt for videre omspill, siden Yngve lå litt nærmere på putten. Det var da offisielt, Yngve Mæland klarte det Tommy Myhre ikke klarte i Bergen, nærmere bestemt, vinne et omspill med selveste Anders Haugen. Det var minst like jevnt om tredje plassen der vi fikk hele tre personer på samme resultat med -8 totalt. Tommy Myhre, Olav H. Breistein og Petter Tesdal, alle med en tapper innsats og fantastisk spill.

Vil også gratulere CTP vinnere:
Kåre Egil Bodal Pedersen og Cedric Jonathan Herter

Vi fikk også satt to rekorder!

Ny rekord med tanke på deltakere på vestkysttouren Sandnes og en fantastisk ny rekord med kvinnelige deltakere med hele syv stykk 🙂

Til slutt så vil jeg takke alle oppmøtte for en fantastisk innsats, og ikke minst takk til Lutchi som stilte opp med en fantastisk mat, som vi håper falt i smak oss samtlige oppmøtte. Vi må også takke Sandnes Sykkelklubb for lån av lokal, og diverse sponsorer (Cramo, Eie & Fjermestad, Optimera Montèr, og Gjesdal Blikk) for deres bidrag til banen.

Vi håper selvsagt at alle storkoste seg, og ikke minst syns banen var kjekk å spille. Vi som klubb har fokusert på at banen skal se fin ut, og være veldig kjekk å spille. Banen menes å være litt for lett for enkelte, men jeg føler at spillegleden er det viktigste og her tror jeg at vi har lykkes optimalt. Vi er også åpne for all feedback om turneringen, banen og opplegget fordi nå går vi imot NC og vi trenger litt tanker rundt dette fra dere som deltakere. Alt fra promotering, bane design og selve turneringen. Vi har mange områder vi kan forbedre oss på, så her tar vi imot all ris og ros vi kan få. NC skal bli en suksess, nett som med Vestkysttouren, noe annet er ikke akseptabelt. Så takk på forhånd for samtlige tilbakemeldinger.

Helt til slutt så må vi gratulere alle vinnere for et fantastisk spill 🙂

Dere er alle velkommen tilbake for neste spill

Resultat listene er nå lagt ut på pdga se link:

 

Mvh

Styreleder for Sandnes Disc Golf Klubb.
Jarle Levin Bærøy

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *